Vissza az alapokhoz!

Gyakorlatok nehezítve - ez kell Neked?

2014. 09. 01., Hétfő írta: Gyula - kategória: Edzés

Manapság az internet zsúfolásig van különböző edzéseket és eszközöket bemutató videókkal. A videók készítői a legmeredekebb eszközöket kombinálják, és hajmeresztő mutatványokkal produkálják magukat. Aztán ha kipróbálod otthon, sírás a vége: jobb esetben csak elkeseredsz, hogy nem megy, rosszabb esetben lesérülsz. Akkor mit tegyél?

 alapgyakorlatok nehezitett gyakorlatok.JPG

 

A nehezített, több eszközös gyakorlatok látványosak meg minden, de egy mozogni most kezdő, újrakezdő vagy némi súlyfeleslegtől szabadulni akaró ember számára sokkal fontosabb, hogy az egyes izmokat megcélzó ALAPgyakorlatokat végezze helyesen. Aki nem így kezdi - hibázik!

És az alapgyakorlatok SOSEM trendik!
Sőt, nem is igazán látványosak.
De ne becsüld le őket, mert kőkemények és hihetetlenül hatékonyak!
"Uncsi"-nak már csak az minősítheti őket, aki hibátlanul végzi az összeset és már nem jelentenek kihívás neki. Ilyenkor lehet - és kell is - nehezíteni, "megfűszerezni" tornánkat egy-két új eszközzel.

Ne hagyjuk magunkat megtéveszteni a látványos videókkal. Lehet, irigyeljük készítőiket rugalmasságukért, testi erejükért, de ne feledjük: ők is az alapoknál kezdték. A talajon! Saját súlyukkal küzdve.

Aki korcsolyázni tanul se rögtön a tripla Lutz-cal kezdi. Rögtön hipermodern tornaeszközök kombinálásával kezdeni mozogni...ezt leginkább ahhoz tudnám hasonlítani, mintha légelhárító ágyúval lövöldöznénk verebekre.

- Tudsz helyesen guggolni?
- Tudsz helyes kéz- és testtartással fekvőtámaszozni? Igen? És mennyit?
- Megy a felhúzódzkodás...az evezés...a fekvenyomás?

Ha nem - már kezdheted is az ALAPOZÁST!
Ha nem tudod, hol és mivel kezdd, kérj segítséget.
Légy hatékony, ha már időt és energiát fektetsz szánsz rá, ne érd be fél (vagy negyed) eredménnyel! Dolgozni se fél fizetésért jársz be.

(Vít Živný cikke alapján)

rightigm.png

Ugye nem akarsz lemaradni semmi fontosról?

Akkor neved és e-mail címed megadásával iratozz fel hírlevelünkre, és még az Életmódváltó Kisokost is ajándékba kapod.

Nem szpemmelünk, és adataidat nem adjuk ki másnak.

Ez is tetszhet neked: