Szenzációs leves!

KELBIMBÓKRÉMLEVES GAZDAGON

2015. 02. 10., Kedd írta: Gyula - kategória: Táplálkozás

Adásunkat megszakítjuk...
...hogy dicsekedjünk egy kicsit :)


Pedig nem szoktam, de most engedtessék meg nekem, hogy kijelentsem: ma valami szenzációsat alkottam.

 

 

kelbimbokrem leves.jpg

 

A kelbimbóról is szokás azt mondani, hogy valaki vagy imádja, vagy gyűlöli, nincs átmenet. Nem tudom, Te hogy vagy vele, én az előbbi csoportba tartozom. Ha gyűlölném, sajnálnám magam, mert valami isteni íztől lennék megfosztva.

Ez a krémleves attól "gazdag", hogy a kelbimbó az össz-zöldségnek kb. csak a felét teszi ki, a másik fele: gomba, répa, vöröshagyma, póréhagyma, fokhagyma, kés. Ja, az nem!

 


És attól KÜLÖNLEGES, mert a krémessége a kelbimbónak és a hagymásnak köszönhető, nem kell bele "krémesítő": semmi tejszín, tejföl, de még tej sem. Így ütős, ahogy van.

Kell neki egy kicsi pirítás olívaolajon, ezáltal karamellizálódik egy kicsit a hagyma és a kel, majd felöntöd vízzel, só, pici fehérbors, a vége felé egy kevés kakukkfű.

Leturmixolás után visszaöntöd, és igazítasz az állagán: ha túl sűrű, öntesz hozzá vizet, ha túl híg, forralod még, hogy besűrűsödjön.

És kóstolod, és kóstolod, és eszed, és jóllaksz és nem hízol!
Egy pici száraz vagy pirított kenyeret is szórhatsz bele.

...én így szeretem...

Jó étvágyat!

rightigm.png

Ugye nem akarsz lemaradni semmi fontosról?

Akkor neved és e-mail címed megadásával iratozz fel hírlevelünkre, és még az Életmódváltó Kisokost is ajándékba kapod.

Nem szpemmelünk, és adataidat nem adjuk ki másnak.

Ez is tetszhet neked: